Wanneer wil je oranje vlaggetjes kopen? Woon je bijvoorbeeld in Nederland en ben je fan van het Nederlandse voetbal, dan is het ten zeerste aan te raden om een ​​oranje vlag te hebben. Het laat zien dat je ook een connectie voelt met Nederland, zeker met een groot kampioenschap als het WK van deze winter. Natuurlijk is het ook leuk om de Nederlandse straten in het oranje te zien en al die oranje vlaggen. Natuurlijk kan de oranje vlag ook bij andere sporten gebruikt worden om onze nationale sporthelden aan te moedigen. Daarnaast wordt bij officiële evenementen vaak een oranje vlag of oranje wimpel gebruikt.

Oranje

Natuurlijk mag de oranje wimpel op de rood-wit-blauwe vlag op de vlaggenmast niet ontbreken op Koningsdag. Ook is het leuk om op Koningsdag of tijdens het WK voetbal de straten en je huis te decoreren met een oranje vlaggenlijn. Toon je Nederlandse trots en koop een mooie oranje vlag, oranje zijde, oranje wimpel, oranje ballonnen, oranje wapperende vlaggen of een ander leuk feestaccessoire uit ons Vlaggenclub assortiment.

Waarom komt de kleur oranje vandaan?


Oranje staat niet op de Nederlandse vlag. Oranje is echter de kleur van Nederland. Het vindt zijn oorsprong in Willem van Oranje, die in de 16e eeuw de Revolutionaire Oorlog tegen de Spanjaarden leidde. Hierdoor werd Nederland een onafhankelijk land. De vlag is gemaakt als teken van bewondering voor Willem van Oranje. Deze vlag was, zoals de naam al doet vermoeden, oranje, wit en blauw, passend bij het blauw-witte pak dat hij altijd droeg. Later werd het oranje van de vlag vervangen door rood. Maar oranje kleur is nog steeds nodig in ons land. De koninklijke familie blijft de naam Oranje dragen.