Tips voor een makkelijk kinderfeestje thuis

Wil jij thuis een kinderfeestje organiseren, maar heb je geen zin om allerlei speurtochten uit te zetten, uren in de keuken te staan of heel druk te zijn met het begeleiden van activiteiten? Dat kan ik helemaal begrijpen! Daarom hieronder 5 tips om je kinderfeestje zo makkelijk mogelijk te houden, zonder al te veel voorbereiding:

5x tips voor een stressvrij kinderfeestje

1. Hou het simpel: kies geen thema

Een thema is natuurlijk hartstikke leuk voor een kinderfeestje, maar als je het simpel wilt houden kun je ook gewoon als thema ‘feest’ kiezen! Dan heb je dus al genoeg aan ballonnen en slingers, een leuke feestoutfit voor de jarige en misschien een paar feesthoedjes. Voor kinderen hoeft echt niet alles precies op elkaar afgestemd te zijn, waarschijnlijk ziet de helft van de kinderen het niet eens.

2. Makkelijk eten voor een kinderfeestje

Pinterest staat er vol mee: feestelijke hapjes en drankjes, van glittersmoothie tot regenboogcupcake. Maar echt: van een simpele plak cake versieren met slagroom en hagelslag worden de meeste kinderen al heel blij! Of is het een lekkere zonnige dag? Laat de kids dan hun eigen ijsje versieren (soort sundae of Mcflurry) met m&m’s, hagelslag en meer lekkers.

Tijdens het feestje kun je natuurlijk gewoon zakjes chips uitdelen (da’s makkelijker dan alle chips in een bakje en scheelt weer afwas) en tegenwoordig zijn er ook zakjes popcorn te koop. Handig én lekker!|

Eten de kinderen ook avondeten tijdens het kinderfeestje? Hou het dan simpel. De meeste kinderen maak je blij met patat met een frikandel of een knakworst. Wil je het toch iets origineler? Kies dan voor mini-pizza’s (kun je gewoon kant en klaar bij de Appie kopen) of mini-saucijzenbroodjes of mini-worstenbroodjes (ook gewoon bij de Lidl te koop). Of maak een klein buffetje met al deze dingen. Paar komkommertjes en tomaatjes erbij en klaar. Enne als laatste tip: als je het echt stressvrij wilt houden, laat het feestje dan stoppen voordat het avondeten begint :).

3. Makkelijke activiteit voor het kinderfeestje

Makkelijk kinderfeestje - eten - activiteiten - voorbereiding

Een stoelendans houden of een kinderdisco: ieder kind vindt het leuk en je hoeft er niets bijzonders voor in huis te halen. Wel bij stoelendans even goed managen dat er geen kinderen overstuur raken als ze verliezen :). Als je budget wat groter is kun je ook een springkussen of een ander opblaasbaar speeltoestel huren. Dan zie je ze waarschijnlijk de hele middag niet meer terug.. da’s pas makkelijk.

4. Nodig niet teveel kindjes uit

Waarschijnlijk wil je kind de hele klas uitnodigen en dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook hartstikke druk. Misschien kun je het op een compromis gooien? Vaak is een kind of 8-10 echt wel genoeg voor een feestje, zeker als ze nog wat jonger zijn!

5. Een makkelijk kinderfeestje moet ook leuk zijn

Natuurlijk moet een kinderfeestje ook leuk zijn, dus kijk ook vooral naar wat je kind leuk vindt. Juist dit soort dagen zijn de dagen die je kind zich een leven lang zal herinneren!

Meer blogs: