7x thema’s voor een kinderfeestje

Ga je een kinderfeestje organiseren voor je kind, maar heb je echt geen idee waar je moet beginnen? Hieronder geef ik 7 ideeën voor kinderfeestjes, die leuk zijn voor kleine en grote kinderen. Bij elk idee staan ook tips voor activiteiten en versiering. Gegarandeerd een onvergetelijk kinderfeestje!

Thema kinderfeestje - piratenfeestje

1. Piratenfeestje

Een piratenfeestje is altijd een hit bij kinderen. Creeer een piratensfeer met zwarte en rode kleuren. Knutsel en versier ooglapjes, zodat ieder kind een stoere piraat wordt! Geef alle kinderen een tijdelijke stoere piratentattoo. Organiseer een schattenjacht, waarbij alle kinderen op zoek gaan naar een verborgen schat!

2. Superheldenfeestje

Een superheldenfeestje voor kinderen met superkrachten! Versier de ruimte met veel felle kleuren, zoals felgekleurde ballonnen. Laat ze hun eigen superheldenmaskers knutselen, waarmee ze daarna een superheldentraining kunnen doen! Zet een leuk parcours uit, waar ze oefeningen kunnen doen. En natuurlijk hoort daar een glaasje superhelden drank bij!

3. Sportfeestje

Organiseer een mini olympische spelen voor de kinderen! Denk aan touwtrekken, hordenloop en estafette. Gegarandeerd plezier en de kinderen kunnen mooi hun energie kwijt! Dit thema is natuurlijk wel handiger als het mooi weer is en je het buiten kunt doen. Lekker in de tuin of in het park. Natuurlijk horen er ook echte medailles bij en zelfgemaakte ‘sportdrank’! Een heel leuk thema voor een actief kinderfeestje!

Thema kinderfeestje - beautyfeestje

4. Beautyfeestje

Voor prinsessen en prinsen in de dop is een beautyfeestje perfect! Maak je eigen maskertje (bijvoorbeeld yoghurt met perzik), een paar komkommertjes op de ogen en voetjes in een voetbadje (emmer of afwasbak) met wat druppels olie en ze hebben een echte wellnesservaring. Natuurlijk hoort ook nagels lakken erbij. Ook erg leuk is om zelf haarspeldjes te knutselen, zo heeft elk kind ook een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. Ze kunnen dan zelf een modeshow geven, waarin ze hun mooie nagels en haren met haarspeldjes laten zien!

5. Magisch feestje

Een beetje magie vinden alle kinderen leuk! En rondom dit thema kun je allerlei leuke kinderactiviteiten verzinnen. Maak je eigen toverstaf en leer goocheltrucs, waarmee de kinderen hun eigen goochelshow kunnen opvoeren! Ook kunnen ze natuurlijk een magisch toverdrankje maken (allerlei sapjes mixen of dingen in een blender mixen tot een toverdrankje). Qua versiering zijn zilver en paars leuke kleuren, bijvoorbeeld ballonnen of slingers.

6. Junglefeestje

Een lekker wild thema voor een kinderfeestje: een junglefeestje! Maak van je huis of tuin een jungle met bladeren en lianen waaraan knuffels zoals apen of slangen hangen. Organiseer een speurtocht waar kinderen op zoek gaan naar verborgen schatten in de jungle. Speel het “raad het dierengeluid” spel om hun kennis van de junglebewoners te testen. En maak lekkere ‘junglepunch’: een tropisch sapje met een tropisch reitje!

Er zijn natuurlijk nog veel meer thema’s te bedenken voor een kinderfeestje, maar tussen de hierboven genoemde thema’s zit voor elk kind waarschijnlijk wel een leuke optie!

7. Bosfeestje

Ik ken geen één kind dat het bos niet leuk vind. Daarom is een bosfeestje echt een leuk idee! Loop een kabouterpad, of bedenk zelf een kabouterspeurtocht. Doe bosbingo en zoek allerlei dingen zoals een paddestoel, vogel en omgewaaide boom. Herman zette nog meer leuke tips voor een kinderfeestje in het bos op een rij, zeker de moeite waard om even te checken!

Meer blogs: