7x leuke gratis dingen om te doen met je kinderen

Is het vakantie, weekend, of gewoon een doordeweekse middag en wil je iets leuks doen met je kinderen, dat geen geld kost? Check dan mijn tips voor 7 leuke gratis dingen om te doen met je kinderen, bij goed en bij slecht weer!

1. Leer samen nieuwe dingen tekenen

Dit vind mijn dochter heel leuk: samen nieuwe dingen leren tekenen. Zij gebruikt haar fantasie en ik moet het tekenen.. En aangezien ik niet zo’n tekenwonder ben, is dat nog best wel lastig! Daarom vind ik van die stap voor stap tutorials heel handig. Google bijvoorbeeld gewoon op: stap voor stap een eenhoorn tekenen, doe het na en je zult versteld zijn van je kunt! Ik was in elk geval erg verrast om wat me allemaal lukte om te tekenen :). Op Instagram is het leuk om Marinka van Knalroth Illustraties te volgen, zij zet er ook regelmatig een stap voor stap tutorial op.

2. Speel wolkenbingo

Leuke gratis dingen om te doen met kinderen - wolkenbingo

Ga naar buiten, bekijk de wolken en bedenk samen met je kind waar ze op lijken! Je kunt ook van te voren een lijstje maken met wat je gaat zoeken: een wolk in de vorm van een hond, in de vorm van een huis of een vogel misschien? Leuk voor kinderen (en volwassenen) om de fantasie de vrije loop te laten. Wat zie jij in de wolken? Speel samen wolkenbingo!

3. Bedenk en doe een regendans

Van regen kun je ook juist iets leuks maken! Bedenk samen een regendans of leer de Kabouter Plop Regendans en ga naar buiten om lekker gek te dansen! Trek laarzen aan of ga juist op blote voeten door de plassen stampen.

4. Ga samen met je kind de natuur in

Vogels spotten, modderpret of gewoon wandelen: er zijn genoeg leuke dingen om samen met je kind in de natuur te doen! Muriel zette 10 tips voor leuke activiteiten in de natuur met je kind op een rij!

5. Ga samen sterren kijken

Grote Beer, Kleine beer.. ga samen in het gras liggen in je tuin of in het park als het helemaal donker is en bekijk de sterrenhemel! Zoek Kleine Beer en Grote beer, de felste ster of misschien wel een vallende ster! Zo leert je kind (en jij misschien ook wel), ook nog eens wat van het sterrenstelsel!

6. Maak samen iets lekkers en ga samen picknicken

Overal is wel een leuke picknickplek te vinden. Misschien woon je in de stad, dan kun je lekker picknicken in de natuur. Of als je op het platteland woont (zoals ik), dan zijn er genoeg leuke plekjes in de natuur en in het bos. Picknicken vindt echt elk kind fantastisch en hoe leuk is het, als je dan ook nog je eigengemaakte hapjes meeneemt? En dit hoeft echt niet ingewikkeld te zijn: maak samen een fruitsalade, snijd wat blokjes kaas af of smeer gewoon een lekkere boterham!

7. Ga samen vliegeren

Oké, deze is misschien niet altijd gratis, want je moet wel een vlieger hebben. Of je kunt zelf een vlieger maken met 2 stokken, een krant en touw. Mocht je nog niet kunnen vliegeren, dan is het nog leuker om het samen te gaan leren! Claire legt het je allemaal uit in haar blog over vliegeren met kids.

Meer tips voor leuke gratis dingen met kids

Heb jij een leuke tip voor een gratis activiteit met kinderen? Stuur me jouw tip door via info@confettiandballoons.nl! En check ook eens de blog van Iris met 10x leuke dingen om te doen met een peuter (deels gratis).

Meer blogs: