Leuke dingen om te doen – gratis!

Wil je iets leuks gaan doen, maar weet je niet goed wat? Check mijn tips voor 10 leuke dingen om te doen die gratis zijn! 5x leuke gratis dingen thuis en 5x leuke gratis dingen buitenshuis!

5x leuke gratis dingen doen (thuis)

1. Volg een gratis online cursus

Leer bijvoorbeeld een nieuwe taal (via de Duolingo app) of volg een gratis marketingcursus via de Google Digitale Werkplaats.

2. Ga sterren kijken

Ga op een heldere nacht in de thuis zitten of in het gras liggen en bewonder de sterren. Het is ook leuk om van te voren uit te zoeken hoe bijvoorbeeld Kleine Beer of Grote Beer eruit zien.

3. Leer nieuwe dingen te tekenen

Leuke dingen om te doen - gratis - tekenen Stap voor stap een vis tekenen

Ik ben geen tekenwonder, maar ik vind het wel heel leuk om te tekenen. Via Youtube kun je leuke tutorials vinden om stap voor stap iets te leren tekenen. Of typ gewoon op Google in: ‘Hoe teken ik een dolfijn‘ om dit heel simpel stap voor stap te leren.

4. Bak of kook iets met ingrediënten die je in huis hebt

Masterchef at home! Pluis je kasten, koelkast en diepvries uit en bak of kook iets met ingrediënten die je al in huis hebt. Misschien komt er wel iets verrassend lekkers uit! En zo niet: dan heb je het in elk geval geprobeerd :).

5. Leer een goocheltruc

Ook hier is Youtube je beste vriend, check bijvoorbeeld 3 goocheltrucs om te leren. Zo kun je op een later moment indruk maken op je vrienden, familie, neefjes, nichtjes, etc.!

5x gratis leuke dingen doen (ergens anders)

Leuke gratis dingen om te doen - vogelspotten

6. Ga vogels spotten in de natuur

Heb je weleens echt goed om je heen gekeken tijdens het wandelen? Je kunt zoveel verschillende soorten vogels spotten! Gebruik bijvoorbeeld MijnVogelVinder van de Vogelbescherming om te ontdekken welke vogel je kunt tegenkomen en waar je op moet letten.

7. Ga naar de bibliotheek

Ja, echt! Bij elke bibliotheek kun je zo binnenlopen, vaak een kopje koffie bestellen (maar dat hoeft natuurlijk niet) en een boek, tijdschrift of krant lezen. Je hoeft daar geen lid voor te zijn! En zo lees en leer je nog eens wat nieuws.

8. Ga geocachen

Mijn persoonlijke favoriet: geocachen. Het is een soort schatzoeken, maar dan ook voor volwassenen. Door middel van coördinaten krijg je hints waar je moet zijn en op de plek van bestemming, moet je vaak echt goed zoeken voordat je ziet wat er verstopt is! Ik gebruik hiervoor zelf de app van Geocaching.com.

9. Ga wildplukken

Wildplukken in het bos: verzamel eetbare planten, bessen en paddenstoelen. Let wel goed op of het toegestaan is en of het echt eetbaar en veilig is wat je plukt!

10. Picknicken bij zonsondergang

Zoek een mooie plek om de zonsondergang te bekijken: op het strand, in een mooi weids weiland of op de hei. Maak een lekkere picknick (kan ook van dingen die je nog in huis hebt, zie tip 4) en geniet van een leuke picknick bij zonsondergang!

Meer gratis leuke dingen om te doen

Weet jij nog meer leuke dingen om gratis te doen? Stuur een mailtje naar info@confettiandballoons.nl zodat ze misschien bij in deze lijst kunnen! En hoeft het niet perse helemaal gratis te zijn, maar wel goedkoop? Check dan de tips van Ilona voor een goedkoop dagje weg.

Meer blogs: