5x dingen om te doen als je je verveelt – nuttig & leuk

Verveel je je en heb je geen idee meer wat je kunt doen? Maar heb je ook geen zin om eindeloos te gaan zitten netflixen en wil je je wel nuttig maken? Dan heb ik 10 tips voor dingen om te doen als je je verveelt!

1. Zoek je (digitale) foto’s uit

Nuttige dingen om te doen als je je verveelt - foto's uitzoeken

Misschien heb je honderden of duizenden foto’s op je mobiel, tablet, computer, externe harde schrijf of waar dan ook staan. Misschien is het een keer tijd om die uit te zoeken? Natuurlijk kun je er daarna een fotoboek van maken. Het kan een hele klus lijken om foto’s uit te zoeken, begin daarom stap voor stap.

  1. Zorg eerst dat je alle foto’s op 1 plek hebt staan. Bijvoorbeeld in een Dropbox, waar je vanaf alle apparaten bij kan.
  2. Bedenk een structuur om je foto’s in te delen: wil je dit per jaar doen bijvoorbeeld? Of de vakanties apart? Of misschien een aparte map per kind? Of op meerdere manieren? Wat ook helpt is om in elk geval eerst alles op jaar te sorteren.
  3. Begin met uitzoeken. Begin eerst eens bij de eerste 100 foto’s en kijk hoe dit gaat. Zo kom je er ook gaandeweg achter of jouw bedachte structuur gaat werken. Als je per jaar sorteert: begin dan eens met het uitzoeken van foto’s van 1 jaar. En gooi ook gewoon foto’s weg! 10 foto’s van 1 verjaardag is vaak meer dan genoeg: kies alleen de allerleukste uit om te bewaren voor jezelf of voor je kind.

Het is echt een hele klus, maar geeft ook heel veel voldoening!

2. Maak een Spotify-playlist

Heb je weleens zin om muziek te luisteren, maar heb je eigenlijk geen geschikte playlist? Grijp dan dit verveelmoment om een Spotify-playlist te maken! Bedenk wanneer jij geen goede muziek kon vinden: lag je bijvoorbeeld in bad en wilde je relaxmuziek luisteren, was het een romantisch moment en zocht je lovesongs of wilde je juist wat meer uptempo muziek om even lekker los te gaan? Maak een Spotify-playlist voor zo’n moment, zodat je de volgende keer meteen de juiste muziek paraat hebt!

3. Mest je e-mailbox uit

Ook zo’n klusje dat altijd blijft liggen, totdat je mailbox overstroomt: mest je mailbox uit. Je kunt in bijvoorbeeld Outlook of Gmail heel handig mails van 1 afzender in 1x verwijderen. Zo delete je bijvoorbeeld in 1x de nieuwsbrieven die je toch nooit leest, maar waar je je wel ooit voor hebt ingeschreven. En zorg er dan ook meteen voor dat je je uitschrijft, zodat je mailbox niet weer overstroomt!

4. Zoek je rommellade uit

Iedereen heeft wel zo’n plekje in huis: een rommellade, een rommelbakje of een rommelhoekje. Hier belandden de pennen, een verloren sleutelhanger, een bonnetje dat je moet bewaren, etc. Ga er even voor zitten en zoek het bakje/plekje/laatje uit! Zorg ook meteen dat je een vaste plek hebt bedacht om de spullen voortaan neer te leggen. Zal nooit helemaal lukken, maar je zult zien dat het in elk geval ietsje opgeruimder blijft. Enne.. een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd!

5. Kook of bak vooruit

Is er iets wat je graag eet, maar wat veel tijd kost om te maken? Die ene lekkere appelcake bijvoorbeeld, of een uitgebreide curry. Dit is het moment om die te maken! Doe de boodschappen, kook of bak die maaltijd en dan meteen in grote porties. Vries het in en je hebt op een dag dat je het heel druk hebt – en je je dus helemaal niet verveelt – meteen wat lekkers te eten!

Meer blogs: