Abraham of Sara pop maken – tips

In Nederland wordt de 50e verjaardag uitgebreid gevierd. Eén van de opvallende versieringen die je vaak ziet tijdens dit soort feesten is een Sara of een Abraham pop. Vooral in het Oosten van Nederland (zoals Twente en de Achterhoek) zie je dit veel. In de tuin staat dan een pop, met een groot spandoek voor de jarige erbij.

50 jaar tips versiering abraham of sara pop maken

Hier zijn tips voor het maken van een Abraham (of Sara natuurlijk!):

  1. Frame: Begin met het maken van een frame voor de Abraham. Je kunt een metalen frame kopen bij een hobbywinkel of zelf een frame maken van hout of PVC-pijpen. Zorg ervoor dat het frame stevig genoeg is om de versieringen te dragen.
  2. Vulling: Vul het frame op met materialen zoals schuim, opgevouwen karton of krantenpapier om het een stevige vorm te geven. Dit zal helpen om echt de vorm van een pop te krijgen.
  3. Kleding: Kleed de Abraham pop aan in kleding die typerend is voor een oudere man, zoals een colbert, overhemd, stropdas en broek. Je kunt ook accessoires toevoegen, zoals een hoed of een bril, om het uiterlijk compleet te maken.
  4. Gezicht: Voeg een gezicht toe aan de Abraham pop van papier, verf of stof. Je kunt de details van het gezicht tekenen, schilderen of stof gebruiken om ogen, neus, mond en eventueel baardstoppels te creëren.
  5. Haar: Maak het haar van de Abraham pop met behulp van touw, stof, wol of gekleurd papier. Bevestig het haar aan de bovenkant van het frame om het kapsel van Abraham na te bootsen. Je kunt natuurlijk ook een (grijze) pruik kopen, da’s een stuk makkelijker.
  6. Versieringen: Voeg persoonlijke elementen toe aan de Abrahampop om de pop echt uniek te maken. Je kunt foto’s, afbeeldingen, spreuken of andere decoraties gebruiken die passen bij de jarige. Denk aan attributen die passen bij de hobby van een persoon (zoals puzzelen, fietsen, tuinieren, etc.).
  7. Bevestiging: Zorg ervoor dat alle versieringen goed zijn bevestigd aan het frame, zodat ze stevig blijven zitten. Gebruik sterke lijm, touw, elastiekjes of bevestigingsmateriaal dat geschikt is voor de materialen die je gebruikt. Zorg ervoor dat de pop stevig staat en niet om kan vallen!
  8. Spandoek maken: Tsja, dan ben je eigenlijk nog niet klaar! Daar hoort natuurlijk ook een spandoek bij met een leuke tekst over de jarige.

Een makkelijke Abraham of Sara pop maken

Hoewel het maken van een Abraham of Sara ook een hele leuke, sociale activiteit is om met vrienden samen voor iemand die 50 wordt te maken, kan ik me ook voorstellen dat je het veel gedoe vindt. Een alternatief is om op bijvoorbeeld Marktplaats een paspop (etalagepop) te kopen, zodat je geen frame, gezicht, etc. meer hoeft te maken. Of je huurt een opblaasbare pop 50 jaar, da’s helemaal makkelijk!

Idee voor tekst voor een spandoek voor iemand die 50 wordt:

Idee 1 – tekst spandoek 50 jaar:

Vijftig kaarsjes op de taart, wat een feest,
Onze Abraham/Sara straalt het allermeest.
Jaren vol liefde, vriendschap en geluk,
Vijftig jaar oud, maar nog lang niet stuk!

Idee 2 – tekst spandoek 50 jaar:

Abraham, de casanova van het feest,
Vijftig jaar oud en nog altijd een beest.
Flirten en charmeren, dat is jouw spel,
Jouw leven is een avontuur, dat weten wij wel!

Idee 3 – tekst spandoek 50 jaar:

Vijftig jaar oud, maar nog zo’n wilde meid,
Onze Sara heeft altijd plezier, dat is een feit.
Gooi die heupen los en geniet van het leven,
Want met deze Sara is er altijd wat te beleven!

Idee 4 – tekst spandoek 50 jaar:

Sara’s vijftigste verjaardag, een mijlpaal in het leven,
Maar ze blijft altijd jong van hart, dat moet je wel toegeven.
Met haar sprankelende humor en energie voor tien,
Is ze de coolste vijftigjarige die we hebben gezien!


Meer blogs: